Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Genel Bilgiler

Kastamonu Üniversitesi ufku geniş, öz farkındalığı yüksek, kendini gerçekleştirmiş ve disiplinlerarası çalışmayı ilke edinen öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu bakımdan öğrencilerimizin kendi bölümlerinde aldıkları derslerinin yanı sıra kişisel ilgilerine dönük öğrenme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri derslerin sunulması önemsenmektedir. Öğrencilerimizin sanat, spor, sağlık, kültür, ekonomi, tarih gibi farklı alanlarda sunulan dersler ile öğrencilerin entelektüel bilgi birikimlerine katkı sağlanması değerlidir. Bu sayede çağımızın bir gerekliliği olarak çok yönlü kendilerini geliştirebilecekleri ortam sağlanmaktadır.

Üniversitemiz Ortak Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü Birimi, öğrencilere yukarıda belirtilen alanlarda pek çok ders sunarak onların yetişmelerine katkı sunmak amacıyla hizmet vermektedir. Her dönem açılan bu dersler ile öğrenciler ilgi duydukları alanlarda dersler almakta, ihtiyaçları doğrultusunda eğitim görmekte, kendilerini geliştirmektedirler. Bu doğrultuda üniversitemizin sahip olduğu deneyimli akademik kadrosu bilgi, beceri ve tecrübelerini daha geniş bir öğrenci kitlesi ile paylaşmayı hedeflemektedir.